Main menu

12 – 24 mjeseci

  • U ovom razdoblju, s navršenih godinu dana, počinje se dodavati mala količina soli i drugih začina, pazeći pritom na njihovo doziranje. Uvode se i novi načini pripreme hrane kao što su pirjanje, prženje i pečenje.
    Vaši mališani sada već znaju koji okusi im se sviđaju, a koji ne i to će vam jasno dati do znanja odbijanjem ili prihvaćanjem obroka koji ste im pripremili, bilo svojim prvim riječima, klimanjem glavom ne ili da ili u nekim slučajevima guranjem tanjura.
    Također, njihova je svijest o okolini jako razvijena tako da će sada dijete radoznalo gledati u vaš tanjur i htjet će jesti isto što vi. Stoga bi bilo dobro da pokušate pripremati iste obroke za sebe i za njih, pri čemu ćete možda morati promjeniti i svoje osobne prehrambene navike, ukoliko želite da vaše dijete i dalje ima pravilnu i uravnoteženu prehranu.
    Sada je vrijeme da razvijete maštu prilikom pripremanja i serviranja obroka svojim najmlađima jer šarene boje i razni oblici nešto su što vaše dijete u ovom periodu jako primjećuje i samim time će mu tako servirani tanjur biti vrlo zanimljiv.
  • U jelovnicima za bebe od godine dana, uz ideje za zdravi doručak, napravili smo nekoliko ideja i recepata za serviranje obroka kao što su finger food i slatki zalogaji koji će se, nadamo se, svidjeti i vama i vašoj bebi.