Main menu

Jelovnici i recepti

Prehrana djeteta tijekom prve godine života ima nemjerljiv učinak na zdravlje, ali i kasnije usvojene djetetove prehrambene navike.
Time želim naglasiti potrebu ranog započinjanja s kvalitetnom uravnoteženom prehranom jer djeca trebaju kalorije za rast i razvoj, jednako kao i adekvatne količine vitamina, minerala i bjelančevina. Kad svojoj bebi počnete davati čvrstu hranu, važno je imati na umu da je mlijeko još uvijek najprirodnija i najbolja hrana za vašu bebu. Nove namirnice potrebno je uvoditi jednu po jednu, u razmacima od nekoliko dana, tako da uvodimo za početak jedan obrok na dan, a kasnije povećavamo na 2-3 obroka dnevno, nakon sedam mjeseci starosti dojenčeta.

  • Vrlo je važno imati na umu da vaša djeca imaju drugačije prehrambene potrebe od vas samih te da ono što zadovoljava vaše potrebe i okuse, može biti sasvim suprotno onome što vaše dijete treba i što mu odgovara. Svako dijete je individualno i nemoguće je vršiti usporedbu jednog djeteta s drugim, stoga je izuzetno važno da budete otvoreni, fleksibilni i opušteni jer period hranjenja je vrijeme ljubavi, strpljenja i razgovora s vašim djetetom.